Elhunyt Papp Tibor

Papp Tibor

A Magyar Elektrográfiai Társaság megrendüléssel adja hírül, hogy hogy életének 83. évében elhunyt PAPP TIBOR József Attila-díjas író, költő, műfordító, tipográfus, vizuális művész, a magyar avantgárd meghatározó személyisége, az első magyar automatikus versgenerátor megalkotója, a hetvenes évek elejétől jelentős avantgárd irodalmi fórumként számon tartott, párizsi Magyar Műhely alapító szerkesztője, aki nemcsak a magyar, hanem a világirodalom számítógépes költészetében is kiemelkedő életművet hozott létre.

Papp Tiborral mint az időközben hazatelepült Magyar Műhely alapítójával és tevékeny tagjával a Magyar Elektrográfiai Társaság a megalakulástól kezdve folyamatos kapcsolatot tartott, a Magyar Műhellyel közösen rendezett kiállításunkon az ő számítógépes munkái, vizuális költeményei is szerepeltek. Egymás rendezvényein részt vettünk, személye példát, jelenléte megerősítést jelentett az elektrográfiai tevékenységet folytató művészek számára.


Búcsúztatása augusztus 3-án, pénteken 12 órakor lesz a Fiumei Úti Sírkert ravatalozójában.Nyugodjék békében! Emlékét megőrizzük!

Impresszum
 • Hungarian Electrographic Art Association/HEAA

  Telefon: +36-1-208-5090
  Mobil: +36-30-612 - 0235
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Kapcsolat:HAász Ágnes elnök
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Mobil: +36-30-657-5206
  MET Galéria 1117 Budapest, Bölcső u. 9. fsz. üzletsor 1.

fb art Vimeo Icon 01

Együttműködő partnerek

MKLOGO      ArtKalauz logo s


Médiapartnerek

kepiras header3  sp logo feher jpg  Logo m muhely folyoirat feher  újművészet  ikon  műértő  Dokuweb