Analógiák és differenciák

A MET archívumából összeállított képanyagunk, újból bemutatásra kerül az EÖTVÖS10 Közösségi és Kulturális Színtér földszinti aulájában, az együttműködési megállapodásunk keretében.

A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 4. - december 19. között (Budapest, Eötvös u. 10, 1067)

 Analógiák és differenciák

„…Mit jelent az elektrográfiában az analógia, mit a differencia? A kiállított művekben egyrészt kereshető a hasonlóság, ami nem is olyan egyszerű, mint első pillanatban gondolnánk. 64 művész munkáját párokba rendezni nem könnyű, mégpedig azért nem, mert megközelíthető az analógiakeresés tartalmilag, a formavilág alapján, színharmóniai oldalról együtt, de külön-külön is. És el is jutunk ilyen módon a kiállításcímben szereplő másik fogalomhoz, a differenciához, ami első és általános megközelítésben eltérést, különbséget, különbözőséget jelent, de deviancia, diszkrepancia (össze nem illés, összeférhetetlenség) tartalmat is hordozhat.  Utóbbi jelentéstől máris eltekinthetünk, hiszen az analógia megléte eleve kizárja a jelentős eltérést – már ha valóban van analógia. Úgy kellett tehát a kurátornak a párokat alkotnia a képekből, hogy az eltérés mellett a hasonlóság is megjelenjen…”

Részlet Láng Eszter megnyitóbeszédéből, MET Galéria, Budapest, 2015. 

Kiállító művészek:

Bátai Sándor - Szombathy Bálint, Büki Zsuzsanna - Bálint Bertalan, Bózsa Evelin - Ter Wal,Paul, Daradics Árpád - Ázbej Kristóf, Dávid Vera - Lux Antal, Drozsnyik István - ifj.  Koffán Károly, Stark István - Csízy László, Füleky Adrienn - Koppány Attila, Gábor Enikő - Drozsnyik Dávid, Herendi Péter - Gábor Éva Mária, Pézman Andrea - Enyedi Zsuzsanna, HAász Ágnes - Sándor Edit, Sós Evelin - Harangozó Ferenc, Koroknai Zsolt - Horkay István, Kántor József - Gyenes Zsolt, Szöllőssy Enikő -Tooth Gábor Andor, Krnács Ágota - Ország László, Láng Eszter - Tellér Mária, Repászki Ferenc - Lévay Jenő, Lonovics László - Péter Ágnes, Mayer Éva - Kelecsényi Csilla, Pál Csaba - Nagy Géza, Olajos György - Szirmay Zsanett, Örkényi Antal - Czető Beaty, Papp Pala László - Barti Magdolna, Vass Tibor - Kecskés Péter, Magén István - Detvay Jenő, Márkus Péter - Hernádi Paula, Czeizel Balázs - Wrobel Péter, Gábos József - Szlaukó László, Szolnoki-Szendrődi Judit - Nagy Stoica Georgeta, Ruzsa Dénes -Spitzer Fruzsina

 

Impresszum
 • Hungarian Electrographic Art Association/HEAA

  Telefon: +36-1-208-5090
  Mobil: +36-30-612 - 0235
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Kapcsolat:HAász Ágnes elnök
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Mobil: +36-30-657-5206
  MET Galéria 1117 Budapest, Bölcső u. 9. fsz. üzletsor 1.

fb art Vimeo Icon 01

Együttműködő partnerek

MKLOGO      ArtKalauz logo s


Médiapartnerek

kepiras header3  sp logo feher jpg  Logo m muhely folyoirat feher  újművészet  ikon  műértő  Dokuweb