Ajánló: MAYER ÉVA Terra incognita, Molnár Ani Galéria

Online megnyitó: 2021. május 4., kedd, 18 óra, az alábbi linken
Megnyitja: Boros Lili művészettörténész, a kiállítás kurátora
Megtekinthető: 2021. június 18-ig, keddtől péntekig 12 és 18 óra között
 
A Terra incognita Mayer Éva negyedik kiállítása a Molnár Ani Galériában. Az erre az alkalomra készült művek az egyéni sorsot érintő és társadalmi jelentőséggel egyaránt bíró fogantatást és annak hiányát, a meddőséget állítják középpontba. Komplex vizuális rendszerének alapformája ezúttal a méhsejt-motívum, mely egyértelmű utalás a termékenység kérdéskörére. A 26 darab különböző mélységű hexagon némelyikébe grafikák kerültek, melyek újabb mikrovilágot tárnak fel. A növekedés, keletkezés érzetét keltő kis növényekbe, bonsai fákba rejtett lombházak intim képei a belső világra utaló elemek, a sikeres fogantatás szimbólumai, míg a művek egy másik csoportja a meddőség és terméketlenség folyamataira utalnak. A képek a művész által használt és kifejlesztett egyedi technikai eljárással valósulnak meg: Mayer Éva üveglapokra festi a formákat, majd ezeket beszkenneli, a kapott digitális képet pedig tovább módosítja, végül papírra nyomtatja. A hatszögű formákba azonban nem csupán képi, hanem női csoportokból bekért, pauszpapírra írt, több réteg egymásra helyezésével levilágított írásrészletek, szövegtöredékek is kerülnek. A Továbbított üzenet című műcsoport ismét személyes élettérre jellemző formákat, polcra felsorakoztatott tárgyakat használ: a gyertyák, az üvegekbe helyezett homályos babaváró szövegek, a kút és kórház a belső történések reprezentánsai.

Mayer Eva

 

Impresszum
 • Hungarian Electrographic Art Association/HEAA

  Telefon: +36-1-208-5090
  Mobil: +36-30-612 - 0235
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Kapcsolat:HAász Ágnes elnök
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Mobil: +36-30-657-5206
  MET Galéria 1117 Budapest, Bölcső u. 9. fsz. üzletsor 1.

fb art Vimeo Icon 01

Együttműködő partnerek

MKLOGO      ArtKalauz logo s


Médiapartnerek

kepiras header3  sp logo feher jpg  Logo m muhely folyoirat feher  újművészet  ikon  műértő  Dokuweb